Szülőknek- ajánlások

Tisztelt Szülők!

A gyermeknevelés nem egyszerű dolog, mégha sokszor úgy érezzük is, ehhez aztán mindenki ért. (Többen mint a focihoz).

Szeretnénk ezen az oldalon a szülők segítségére lenni olyan cikkek, írások elérésének a közreadásával, amelyek szerintünk figyelemfelhívásként, jógyakorlatként segítheti a csodálatos, de mégis sok nehézséggel teli gyermeknevelés gyakorlatát az Önök számára.

Kérjük látogassanak ide vissza időnként, ha valai fontos, érdekes cikket, videót találunk azt ide elhelyezzük.

Mikor válik játékfüggővé egy gyerek?

Számos szülőt érthető módon aggaszt, hogy a gyereke mennyi időt tölt a gép előtt. De mi számít soknak? A képre kattintva olvasható a cikk!

A modern gyereknek is van lelke

A szülők nap mint nap számos modern kori problémával szembesülnek, amelyektől meg kell óvniuk gyermekeiket. Ezek közül egyik az egyre kontrollálhatatlanabb digitális eszközhasználat. Már egészen kicsi gyerekek telefonnal, tablettel nőnek fel, később pedig gyakran túl sok időt töltenek videójátékokkal, a személyes baráti együttléteket háttérbe szorítja a csetelés, a virtuális térre korlátozódó kommunikáció.

A képre kattintva olvasható a cikk!

HÁBORÚVAL KAPCSOLATOS FÉLELMEK, KÉRDÉSEK A GYERMEKEKBEN, KAMASZOKBAN – hogy reagáljunk?

Vendégek, szakértők:Polus Enikő, mentálhigiénés szakértő, író,Balatoni József, alias Jocó bácsi, történelemtanár, influencer, író Reményiné Csekeő Borbála, a Kék Vonal szakmai vezetője, pszichológus, családterapeuta Egyik pillanatról a másikra minden megváltozott…A feszültségszintjük még jelenleg is nagyobb lelkileg, akin nem látszik, sajnos ott is előfordulhat ez. Az éjszakai háború kirobbanása a gyerekek történelemkönyveit most élővé teszi ezekben a napokban!Többet látnak, tudnak az internetről, mint hinnénk és ez szorongást szül…FIGYELJÜNK RÁJUK, HALLGASSUK MEG ŐKET ÉS NE BAGATELLIZÁLJUK EL A FÉLELMEIKET! Mit tehet a TANÁR?Mit tehet a SZÜLŐ?Mit tehet a SEGÍTŐ SZAKEMBER?

Háborúval kapcsolatos félelmek (cikk)

A gyermekeinknek most tudjuk megtanítani a nemzeti együttérzést, szolidaritást, másokért való imát és másokra való odafigyelést. Mert valós bajban most az ott élő embertársaink vannak.  A gyermekünknek most nagyobb értéke lesz, hogy nyugodt körülmények közt le tudunk ülni együtt vacsorázni a meleg és biztonságos otthonainkban. Ha kell, akkor meghallgatva egymás érzéseit. Nem szégyen az, ha félek és „tartok tőle” életérzéseket megfogalmazunk most egymásnak. Most megtanulhatjuk azt is, hogy csendben jól hallgassuk meg egymást, és hogy meg is halljuk egymás történeteiben a story mögötti valós történeteket. Ehhez kell a csend, a nehéz idő, a hallgatás és meghallás képessége, az empátia és a közös ima. Egy ima sem hullik le a földre. Kipróbáltuk, működik, emlékezzetek rá!!! A gyerekeknek elmesélhetjük azt, hogy az ima felszáll és meghallgatásra kerül. Ebben ne legyünk most tétlenek és tehetetlenek, hiszen most ezt megtehetjük a háború területein élő embertársainkért is. Hiszen ez az ima úgy kezdődik, hogy „Mi Atyánk..”, és nem úgy, hogy „Én Atyám”.” A képre kattintva olvasható a cikk egészben!

Gyereknevelés régen és ma: hogyan változtak meg a szülők az utóbbi időkben? – Egy nyugdíjas óvónő észrevételei

A nyugdíjas óvónő 7 olyan fontos dolgot fogalmazott meg, amit régen másképpen csináltak a szülők, mint manapság.

A képre kattintva olvasható a cikk!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.