SpaceBuzz: űrhajós program gyermekeknek

Pályáztunk egy SpaceBuzz (Űrfürkész) nevű virtuális űrutazásra felkészítő ingyenes oktatási programra és megnyertük. Ennek keretében 5. és 6. évfolyamos tanulóinkat készítjük fel egy valóságosnak tűnő, de virtuális űrutazásra 2023. március-május hónapokban. A program az iskolánkban zajlik, így saját környezetükben tudják a gyerekek fejleszteni a természettudományos tárgyakban való jártasságukat, kreativitásukat, kommunikációjukat és a csapatban való együttműködésüket. A program során tizenkét különböző küldetésben vesznek részt a diákok. Ennek része maga a virtuális űrutazás, melynek során a gyerekek megtapasztalják azt a hatást, amit az űrhajósok éltek át, mikor meglátták a Föld törékenységét. Ezt az ún. overview hatás átélve válnak érzékenyebbé és elkötelezettebbekké környezetünk, teremtett világunk védelmében. Az utazás a SpaceBuzz Rakéta ( ami egy 18 méteres kamionra van felszerelve) és VR szemüveg segítségével válik élethűvé az űrutazás látványa a kísérő effektusokkal.

A küldetések tudományos alapokon kidolgozott, STEAM oktatási módszer segítségével valósítjuk meg, ami nem csak segít felzárkóztatni, valamint formálni a 10–12 éves korosztály klíma- és környezetvédelmi szemléletét, hanem segít felkelteni a diákok érdeklődését a természettudományok iránt is. A programot úgy találták ki, hogy modern technikákat használva (VR, AR, 4D) elősegítse a természet megismerését és szeretetét.

Szeptemberben várjuk a rakéta megérkezését és akkor kezdődhet az űrutazás!

A képen még nem a mi iskolásaink vannak.

A SpaceBuzz projektben résztvevő kedves tanulóink!

Ha szeretnétek a foglalkozásokon használt érdekes programokkal játszani, gyakorolni, lenyűgöző oldalakon barangolni, akkor kattintsatok ide!

Továbbiakban a program foglalkozásain készült képeken mutatjuk be a résztvevő tanulók tevékenységeit:

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.