Robotika szakkör

Lego MindstromSajnos nem csatlakozhatott iskolánk az NI Mentor Programhoz. De a National Instrument fiatal mérnöke önszorgalomból és baráti kapcsolat révén segítette részvételével és kölcsön adott LEGO Mindstorms készleteivel a robotika szakkör beindítását, melynek a 2021. márciusi digitális oktatásra való áttérés vetett véget, ami iskolánkban délutáni szakkörként működött heti egy alkalommal.
Az első időszak legfontosabb feladata a gyerekek számára az alapozás megteremtése volt. A foglalkozások során a tanulók megismerték a LEGO Mindstorms készlet elemeit, lehetőségeit. Megtörtént az alapgép építése az építési segédlet alapján. A második időszakban a programozás szempontjából ismerkedtünk a LEGO EV3 grafikus programozás nyelvével, a szenzorok működésével, beállításaival, vezérlésével. Programozás elméletben a logikai programozás alapelemeivel (lineáris felépítés, feltételes elágazások, ciklusok) foglalkoztunk.

LegoBoostA 2020/21. tanévben az iskolabővítési pályázatból beszerzett Lego robotokkal ( LEGO Mindstrom EV3 és LEGO Boost robotok) folytatjuk a robotika szakkört, mellyel a kreativitás, a problémamegoldás, a logikus gondolkodás, a programozási készségek fejlesztése a célunk. Az izgalmas projektek megvalósítása során tanulóink gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek , ami meghatározó lehet a jövőjük szempontjából, hiszen az itt szerzett ismereteknek köszönhetően folytatják majd tanulmányaikat a megfelelő középfokú intézményben, majd a mérnöki területeken.
A Robotika szakkör a 2020/21. tanévben is  működik tehetséges diákjaink számára keddi napokon 14:30-15:30-ig a technika szaktantermünkben.

Szakköröket tartják: Farkas Ferenc és Simon Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük