Szakkörök

Szakkörök_2020/21

Lego MindstromSajnos nem csatlakozhatott iskolánk az NI Mentor Programhoz. De a National Instrument fiatal mérnöke önszorgalomból és baráti kapcsolat révén segítette részvételével és kölcsön adott LEGO Mindstorms készleteivel a robotika szakkör beindítását.
iskolánkban délutáni szakkörként működött heti egy alkalommal.
Az első időszak legfontosabb feladata a gyerekek számára az alapozás megteremtése volt. A foglalkozások során a tanulók megismerték a LEGO Mindstorms készlet elemeit, lehetőségeit. Megtörtént az alapgép építése az építési segédlet alapján. A második időszakban a programozás szempontjából ismerkedtünk a LEGO EV3 grafikus programozás nyelvével, a szenzorok működésével, beállításaival, vezérlésével. Programozás elméletben a logikai programozás alapelemeivel (lineáris felépítés, feltételes elágazások, ciklusok) foglalkoztunk.

LegoBoostA 2020/21. tanévben az iskolabővítési pályázatból beszerzett Lego robotokkal ( LEGO Mindstrom EV3 és LEGO Boost robotok) folytatjuk a robotika szakkört, mellyel a kreativitás, a problémamegoldás, a logikus gondolkodás, a programozási készségek fejlesztése a célunk. Az izgalmas projektek megvalósítása során tanulóink gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek, ami meghatározó lehet a jövőjük szempontjából, hiszen az itt szerzett ismereteknek köszönhetően folytatják majd tanulmányaikat a megfelelő középfokú intézményben, majd a mérnöki területeken.  paragraphs
A Robotika szakkör a 2020/21. tanévben is  működik tehetséges diákjaink számára keddi napokon 14:30-15:30-ig a technika szaktantermünkben.

Szakköröket tartják: Farkas Ferenc és Simon Ferenc

 

A  szakkörön Feri bácsi…

cica

 A rajzszakkört választó diákok a legritkább esetben dolgoznak előre kiadott, másolós feladatokkal. Ez nem a „hogyan készítsünk könnyen, gyorsan szép képeket” típusú tehetségfejlesztés.Sokkal fontosabb a saját, egyéni látásmód, érdeklődési terület felfedezése, vagyis a gyermekből kiinduló, az ő szintjének megfelelő feladat megtalálása és kivitelezése. A csoportok  olyan jó rajzkészséggel rendelkező gyerekek alkotják, akik az átlagosnál magasabb szinten képesek rajzi feladatokat megoldani. A szakkörön alkalmuk nyílik a tanórai keretek között nem kivitelezhető látásmód és újszerű, különleges technikák elsajátítására is. A szakkör tematikáján túl lehetőség van az egyéni ötletek, elgondolások megvalósítására is. A szakköri  alkalmak egyúttal lehetőséget biztosítanak a rajzpályázatokban   való eredményes  részvételre, kiírt feladatok teljesítésére is. A szakkör helyszíne a művészeti szaktantermünk.

A  rajz szakkörön  Martinek Ágnes tanárnő  fejleszti  a résztvevő tanulóinkat.

A szakkör időpontja: péntek 14.30-15.30.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.