Ünnepi műsorok

Versfesztivál a költészet napján. 2022.április 11.

Nagyszabású programmal ünnepeljük meg a költészet napját. Petófi Sándor versei melett iskolánk diákjai és pedagógusainak versei is elhangzanak. Petőfi Alföld című versének képi ábrázolására rajzversenyt hirdettünk. Rengeteg alkots érkezett, mindenki nyert általa.

Feketéné Áfra Piroska tanítónőnk tavaszi verse hallható az alábbi videóban (szerkesztés alatt, mert a kép nem jelenik meg csak a hang)

Magyar kultúra napjára

2022. január 22.

A magyar kultúra ismerete és ápolása fontos feladat és szívből jövő elfoglaltság számunkra. Szeretnénk, ha ez minden tanulónk számára az is maradna, mikor felnőtté, nemzetünk mívelt alkotó, tagjává válnak. Nemzetünk oly sokat adott már Európának, a világnak, erre bizton büszkék lehetünk. Ezeréves örökségünkből mindig meríthetünk és tartást adhat a mindennapi gondok megoldásában. Ez a nap ennek a tudatosítására is alkalmas, de még jobb ha az év minden napján tudatában vagyunk ennek.

Szeretettel küldjük ezen összeállításunkat Magyarlapádra, a testvériskolánkban tanuló gyermekeknek és pedagógusaiknak, akik magyar kultúránk, édes anyanyelvünk megőrzésében minden nap sokkal többet tesznek tőlünk.

A felkészítésben és a videó elkészítésében közreműködött Deák-Molnár Krisztina és Simon Ferenc. Köszönjük pedagógusaink munkáját.

Ide kapcsolódó cikk ajánlók: Térképet készítettek a Himnuszból

„Kultúránknak része mindaz, amit ezer év szokássá formált”

200 Petőfi (online Petőfi múzeum)


Anyák napja 2021. május 2.


2021. március 15.

Köszönjük a műsort az 5. osztályos tanulóinknak, a felkészítést Farkas Ferenc osztályfőnöknek, Molnárné Magyar Krisztina, Simon Ferenc pedagógusoknak, Marth Attiláné pedagógiai asszisztensnek.

Az ötödikeseink műsorával ünnepeljük együtt !

Oldal megtekintése

Magyarlapádi Testvériskolánk tanulói készítették az alábbi rajzokat nemzeti ünnepünk alkalmából. Közös múltunkra megemlékezéként kaptuk ajándékba. Köszönjük a szép munkákat.
Legyünk rá büszkék és őrízzük együtt multunkat, hagyományainkat!

ML-Petfi_20210315
ML-Huszr_20210315
ML-TalpraMagyar
ML-kokrda_20210315
ML-Tulipniros_fehr_zld_20210315
ML-Tulipnok_piros_fehr_zld_20210315
PlayPause
previous arrow
next arrow
Shadow

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.