Az E-cigarettáról

Tisztelt Szülők!

Az alábbi videókat kérem tekintsék meg, a linken található információkat beszéljék meg gyermekeikkel, úgy ötödik osztálytól kezdődően.

A célunk a megelőzés. Ha nem beszélünk róla, akkor a gyerekek egymás közt szedik össze a fél- és rossz információikat. A késztetés, a csábítás nagy, hiszen a kortárs csoportokban a megfelelési vágy oda vezethet, hogy tiltott és egészségüket nagyon megrontó dolgokat is képesek kipróbálni. Sajnos már az általánosiskolásokat is megkísértik az e-cigarettával, vannak trükkök, hogy hozzáférjenek minden tiltás ellenére.

Az E-cigaretta hatása döbbenetes, eddig nem nagyon beszéltek róla, hiszen hatalmas üzlet rászokatni a gyerekeket az illatos cuccra. Az alábbi hír magáért beszél. A gyermek a transzplantált tüdejével valószínűleg nem fogja megérni a tisztes öregkort. Tanuljunk más hibáiból és tanítsuk gyermekeinket is abból, sokkal kifizetődőbb! Leginkább járjunk jó példával elöl!

A 2022.szeptemner 08-án tartott szülői értekezleten a megjelent szülőknek egy tájékoztatást tartottunk az alábbi prezentáció alapján, ami itt visszanézhető. Köszönet Szabó Miklós szülőnek az előadás megtartásáért és azért, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a prezentációt.

Ahol tilos a dohányzás, ott tilos az e-cigi is!

Nincs bizonyíték arra, hogy az e-cigi hatásosan segítene leszokni a dohányzásról, sőt fokozhatja is a nikotinfüggőséget.

Ahol nem szabad dohányozni, ott mától elektromos cigarettát (e-cigarettát) sem szabad használni, így például munkahelyeken és játszótereken. A szabályt megszegők bírságra számíthatnak.

A péntektől hatályos szabályozás szerint tilos elektromos cigarettát és dohányzást imitáló elektromos eszközöket használni közforgalmú intézményekben, közösségi közlekedési eszközökön, munkahelyeken, valamint közterületnek minősülő helyeken, például aluljárókban, játszótereken és ötméteres körzetükben.

A szabályt megsértők bírsága húszezertől ötvenezer forintig terjedhet!

Az iskolában cigarettásázon, e-cigizésen rajtakapott tanuló fegyelmező intézkedést kap (igazgatói fokozatokban), a pénzbüntetést a szülők fizetik.

A szülőknek és az iskolának együtt képesnek kell lennie, hogy megóvjuk a gyermekek egészségét!

Kérem ebben dolgozzunk nagyon keményen össze!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.