Országos Bibliai Történetmondó Verseny 2024. 04. 26. Gyula

A Hajdúnánási Református Általános Iskolában a Kéky Lajos Kulturális Héten (2024. 03. 21.) került megrendezésre a bibliai történetmondó verseny a gyulai Magvető Református Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda által meghirdetett bibliai szövegekből. A gyerekek három főből álló zsűri előtt mondhatták el a megtanult bibliai történeteket három korcsoportban. Az iskolai házi versenyen évfolyamonként helyezést elért tanulók képviselhették iskolánkat az országos döntőn, Gyulán 2024. 04. 26-án. A versenyre egy előzetesen kiadott ószövetségi és egy újszövetségi bibliai szöveget kellett megtanulni és mind nagyobb átéléssel elmondani. Iskolánk hosszú idő után vett részt ezen az országos döntőn. A „Ne szóljon Igéd hiába” XXIII. Országos Bibliai Történetmondó Versenynek a gyulai Magvető Református Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda adott otthont, amelyen az ország 20 református általános iskolájából, 19 városból 97 diák vett részt. A versenyen a diákok egy háromfős zsűri előtt mondták el a megtanult bibliai szövegeket. A zsűri évfolyamonként értékelte a versenyző tanulókat. A verseny nyilvános volt, meg lehetett hallgatni a versenyzőket a felkészítő pedagógusoknak is. A következő bibliai történetek hangzottak el:
• 1-2. évfolyam: Izráel a Sínai-hegynél, A magvető
• 3-4. évfolyam: Sámuel elhívatása, Jézus megkísértése
• 5-6. évfolyam: A törvénykönyv megtalálása, Az első gyülekezet
• 7-8. évfolyam: Az igehirdetés kötelessége, Az etióp kincstárnok megtérése
Az iskolánkat képviselő tanulók nagyon szépen, eredményesen szerepeltek. Büszkék vagyunk rájuk! Istennek adunk hálát ezért az alkalomért, a felkészítő pedagógusokért és a szorgalmas diákokért!
A következő eredmények születtek:
• Fejes Dorka 1/b osztály: országos 4. helyezés – felkészítő pedagógus: Dráviczki Csaba
• Dallos-Nagy Dorottya 2/a osztály: nem ért el helyezést, de nagyon szépen szerepelt – felkészítő pedagógus: Dráviczki Csaba
• Tamási Dominik 3/a osztály: országos 3. helyezés – felkészítő pedagógus: Dráviczki Csaba
• Kovács Dóra 4/a osztály: nem ért el helyezést, de nagyon szépen szerepelt – felkészítő pedagógus: Dráviczki Csaba
• Kaszás Aliz 6/a osztály: országos 6. helyezés – felkészítő pedagógus: Lukácsné Tompa Zsuzsanna
• Fekete Dániel 7. osztály: országos 5. helyezés – felkészítő pedagógus: Molnárné Magyar Krisztina, Lukácsné Tompa Zsuzsanna
Az iskolai döntőn és az országos döntőn helyezést nem elért tanulók hit- és erkölcstanból szaktanári dicséretben, míg az országos döntőn helyezést elért diákok igazgatói dicséretben is részesülhettek.
A történetmondó verseny országos rajzpályázattal is kiegészült, amelyen Fodor Bálint 8. osztályos tanuló külön díjat kapott. Felkészítő pedagógus: Boros Gergely. Az országos történetmondó verseny döntőjén Fodor Bálint 8. osztályos tanuló bibliai illusztrációja mellett Farkas Tímea 4/a osztályos tanuló bibliai illusztrációját is kiállították.

Dráviczki Csaba hitoktató

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük