Kéky Lajos Kulturális Hét 2024. március 18-22.

„Mert Isten igéje élő és ható…” Zsid 4,12

Bibliai Történetmondó Verseny illusztrációs- és rajzpályázata

Református Egyházunkban 2024 az élő Ige éve. Ezért ebben a tanévben a gyulai Magvető Református Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda  „Ne szóljon Igéd hiába”  elnevezésű versenyének felhívását választottuk témának, azzal a nem titkolt céllal, hogy annak háziversenyeként rendezzük meg.  Az évfolyamok első helyezettjeinek alkotásait nevezzük majd áprilisban az országosan meghirdetett versenyre.

Abban a reménységben kezdtünk a felkészülésbe, hogy annak során a diákok megtapasztalhatják: Isten igéje élő. Ami azt jelenti, hogy nem veszítette el aktualitását vagy érvényességét a XXI. század elejére sem. A Biblia üzenete ma is releváns a gyerekeink számára, és képes hatni az életükre. Isten igéje tehát ható. Ami arra utal, hogy az ige cselekvésre késztet és változást hoz életükben, ha befogadják azt.

Korcsoportonkénti Bibliai témák voltak:

1-2. évfolyam Izráel a Sínai-hegynél (2Mózes 19,3-9) A magvető (Máté 13,1-11)

3-4. évfolyam Sámuel elhívatása (1Sámel 3,1-11) Jézus megkísértése (Máté 4,1-11)

5-6. évf. A törvénykönyv megtalálása (2Királyok 22-13) Az első gyülekezet (ApCsel 2,37-47)

7-8. évf. Az igehirdetés kötelessége (Ezékiel 3-11) Az etióp kincstárnok megtérése (ApCsel 8,26-40)

A benyújtott pályaműveket az új épületrészünk folyosóján állítottuk ki március 18-22-ig. A kis galériát gyerekek szünetekben nagy érdeklődéssel és áhítattal tanulmányozták.

Nagyon büszkék vagyunk a tanítványainkra komolyan vették a feladatot, összesen 92 színvonalas alkotás érkezett.

Minden résztvevő – azok is, akik most nem értek elhelyezést – szép teljesítményt nyújtott, kreatív, technikailag változatos képeikkel nevezett. A zsűri nehéz helyzetben volt a döntés során, nehéz volt választani a sok szép rajz közül,

Gratulálunk mindenkinek! 🥰🙏

Soli Deo Gloria!

Barta Enikő

Eredmények
helyezéstanuló neveévf / osztályFelkészítő pedagógus
1-2. évfolyam
1.Volosinovszky Kende2./aFeketéné Áfra Piroska
2.Fekete Bence2./bMunkácsiné Szabó Ida
3.Váradi Hanna1./bBuczkóné Magi Irén
különdíjPapp Bence2./aFeketéné Áfra Piroska
3-4. évfolyam
1.Farkas Tímea4./aBarta Enikő
2.Bancsók Kincső4./aBarta Enikő
3.Kovács Dóra4./aBarta Enikő
3.Kovács Hanna4./aBarta Enikő
5-6. évfolyam
1.Mónus Dóra6.bBoros Gergely
2.Borbély Violetta6.bBoros Gergely
3.Józsa Kinga6.bBoros Gergely
7-8. évfolyam
1.Fodor Bálint8.Boros Gergely
2.Török Lelle7.Boros Gergely
3.Tamási Dorina8.Boros Gergely

„Legyen a zene mindenkié!”- zenei vetélkedő

A Kéky Lajos Kulturális téma hét első napján (2024. március 18. hétfő) került megrendezésre a „Legyen a zene mindenkié!”- zenei vetélkedő.

A vetélkedőt a 4. évfolyamos tanulók számára hirdettük meg, szép számban volt jelentkező, így 6 csapattal tudtuk megvalósítani.

A csapatok egy digitális vetélkedő keretein belül mérethették meg zenei tudásukat.

Nem csak a népdalok, gyerekdalok ismereteikre volt szükség, hiszen játékosan bepillantottunk a hangszerek, a táncok világába is és mindenbe, ami zene.

A gyerekek nagyon élvezték, kiemelkedően jól teljesített minden csapat. Pontok alapján kerültek ki a helyezettek, de külön lehetett volna jutalmazni a csapat neveket is, mert nagyon ötletes csapat nevekkel érkeztek.

Oklevelet és ajándékot kaptak:

I.         Zenebonák (Kovács Dóra, Kovács Hanna, Farkas Tímea, Tóth Orsolya)

II.       Disz-kó csapat (Horváth Enikő, Sarkady Lili, Reszegi Alina

III.    Prime-ok (Molnár Zalán Olivér, Kovács Konrád, Varga Zsombor, Varga Máté László)

Emléklapot vehettek át:

Kvártett (Nagy Odett, Bancsók Kincső, Gál Lilien Szilvia, Kiss Zsuzsanna)

Mozarték (Bacskai József, Mezei Dávid, Csepák Milán, Porkoláb Sándor)

4.ás Fisz#kók (Kéki Imre, Pálóczi Botond, Erdei Márk Zoltán, Kocsis Kende)

Reszeginé Bacskai Anikó

Bibliai történetmondó verseny

A Hajdúnánási Református Általános Iskolában a Kéky Lajos Kulturális Héten (2024. 03. 21.) került megrendezésre a bibliai történetmondó verseny a gyulai Magvető Református Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda által meghirdetett bibliai szövegekből. A gyerekek három főből álló zsűri előtt mondhatták el a megtanult bibliai történeteket három korcsoportban (1-2. osztály, 3-4. osztály, 6-7. osztály). Összesen 21 diák vett részt a versenyen. Minden korcsoportban 1-3. helyezés került kiosztásra, a 6-7. osztályos korcsoportban egy külön díj is kiadásra került. Az eredményeket Feketéné Fülep Anett iskolalelkész hirdette ki az iskolai hétzáró áhítaton. Hálát adunk Istennek a verseny eredményességéért, a felkészült és versenyző diákokért, a felkészítő pedagógusokért, a zsűri munkájáért, illetve a dekorálásért Feketéné Áfra Piroska tanítónőnek. Áprilisban az iskolai házi versenyen évfolyamonként helyezést elért tanulók képviselhetik iskolánkat a gyulai Magvető Református Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda által szervezett Országos Bibliai Történetmondó Versenyen.

A következő tanulók képviselik iskolánkat az országos döntőn:

Dallos-Nagy Dorottya 2/a osztály,

Fejes Dorka 1/b osztály,

Tamási Dominik 3/a osztály,

Kovács Dóra 4/a osztály,

Kaszás Aliz 6/a osztály,

Fekete Dániel 7. osztály.

Dráviczki Csaba

hitoktató

Parázsvarázs Mesevetélkedő

A Hajdúnánási Református Iskolában a Kéky Lajos Kulturális Heti mesevetélkedőnket 2024. március 19-én délután tartottuk meg az alsós kisdiákoknak. A megmérettetés Parázsvarázsországba csalta el a meseszereplőket. Erre az időre a tanulók is átalakultak egy-egy mesehőssé. Eljött egy igazi hercegnő, egy angyal, volt szarvas, nyuszi, macska, sőt még Batman és SpongyaBob is meglátogatta a református iskola programját. A zenés, játékos kvíz után egy kis logikai feladatra, majd Rák úr féltve őrzött herkentyűburger receptjéhez szükséges fűszerek kóstolására került sor, így mindenki kicsit sósan, borsosan, de feltöltve mehetett megkeresni a kiskakas gyémánt félkrajcárját. Úgy gondolom, hogy a részt vevő gyerekek hősök, hiszen nagy energiát vittek bele a játékba. A hősök egyik jellemzője pedig az, hogy félelmet nem ismerve, bátran nekivágnak a próbatételeknek. Ők is bátrak voltak, mert meg merték mérettetni magukat. S végül, mint a mesékben, 3 szerencsés és ügyes csapat jutott át a felmerülő akadályokon.

Tóth Árpádné

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük