Refisek sikere a robotika versenyen

Február 3-án került megrendezésre a FIRST LEGO League versenysorozat nyíregyházi selejtezője. Idén második alkalommal vállalkoztak iskolánk diákjai a megmérettetésre. A verseny robotika része a Lego Education robotok tervezése és programozása a feladatok elvégzéséhez. A tanulók a témához kapcsolódó, évente más és más feladat megoldását dolgozzák ki, majd regionális, országos és nemzetközi versenyeken találkoznak, hogy megmérkőzzenek, megosszák egymással tudásukat, összehasonlítsák ötleteiket, bemutassák épített robotjaikat.

A versenyszezon elején a regisztrált csapatok egy hivatalos versenyanyag-készletet kapnak. Ez a csomag egy versenyszőnyegből (pálya), elektronikus és mechanikai alkatrészekből, valamint a pálya összeállításához szükséges utasításokat tartalmazó készletből áll. A versenyeken való sikeres részvételért cserében biztosítják a robotokat, pályát és asztalokat is. Ez az eszköztámogatás nagyon komoly segítséget jelent és biztosítja a szakkör működését iskolánkban.  Az aktív szereplésünknek köszönhetően már három darab Lego Spike Prime robotot, két versenyasztalt, motorokat, szenzorokat is kaptunk, melyek igazán nagy értéket képviselnek. 

A versenyen sikerült megszerezni a legjobb innováció kategóriában az első helyet. Az innováció keretein belül a gyerekek egy előadással készültek melyet egy szakértői zsűri pontozott. Versenyzőink egy kisfilmet forgattak a robotika szakkörről és egy a foglalkozásokat népszerűsítő prezentációt alkottak. A így elkészült motivációs kisfilmet egy pénteki napon az online áhítat során le is vetítették és közben bemutathatták tevékenységeiket, eredményeiket így azzal iskolánk összes tanulója megismerkedhetett. A csapatmunka és az alapötlet elnyerte a bírák tetszését, ezért születhetett meg ez a szép eredmény. A robotkonstrukciós díjat a robot ötletes és a feladatok szempontjából célszerű megépítése miatt kapta a csapat. A következő évben ezekkel a szép és hasznos tapasztalatokkal gazdagodva vág bele a Charlie Firpo csapat az újabb kihívásba.

Az idei versenyen csapatunk a Charlie Firpo a következő eredményeket érte el:

Legjobb innováció: I. helyezés

Legjobb robotkonstrukció: II. helyezés

Robotfutam: VII. helyezés

Összesítésben: IV. helyezés

A csapat tagjai:

Kéki Nikoletta 6.a

Csuka Boglárka 6.a

Kónya Kinga 6.b

Farkas Ferenc 8.o.

Felkészítő pedagógusok: Biró István Attila és Simon Ferenc szaktanárok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük