Szabad utat a tehetségnek!

A 2023/2024-es tanév kezdetén a Hajdúnánási Református Általános Iskola és Óvodába járó gyermekek az előző tanévhez hasonlóan ismét igazi éremesővel halmozták el az iskolát. Az elért szép eredmények újból annak köszönhetőek, hogy a gyermekek a nyári szünet ideje alatt erőt, energiát nem kímélve készültek a nagy megmérettetésre. Büszkén jelentjük, hogy az adott korcsoportban meghirdetett 4 kategóriában 6 országos helyezés büszke tulajdonosai lettek iskolánk leányai, így az elért sikerek megható gyermeki mosolyt csaltak tanulóink arcára, míg az öröm könnyei megcsillantak a szülők és pedagógusok szemében.

A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület „Titkot rejt az erdő” címmel természetvédelmi irodalmi vers- próza- és meseíró pályázatot, valamint „Velünk élő természet gyerekszemmel” címmel a természetmegőrzés jegyében fotópályázatot hirdetett általános- és középiskolások részére, melyre a határon túli iskolások munkáját is várták a szervezők.

A pályázat eredményhirdetésére október 27-én került sor, amire az ország minden pontjáról és a határon túlról – Romániából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából – is érkeztek díjazott gyerekek.  Két kis tanítványunk, Mónus Szilvia 5. b és Mónus Dóra 6. b osztályos diákjaink három-három országos helyezést „zsebelhettek be”, melynek jutalmát Budapesten, Vajdahunyad várában vehették át ünnepélyes keretek között. A vers- próza- és meseíró kategóriában a szervezők elmondása szerint közel 800 remekmű érkezett, míg a fotós pályázatra 490 képet küldtek be a versenyezni vágyó diákok. A testvérpár ugyanabban a korcsoportban indult, ahol a következő helyezéseket érték el:

Versírás kategóriában:

Mónus Szilvia országos 6. helyezett lett Mesél az erdő című versével.

Prózaírás kategóriában:

Szilvike az Eszti álma című prózájával országos 3., míg Dórika a Nyári lecke címet viselő írásával országos 4. helyezést ért el.

Meseírás kategóriában:

Dórika az Ahol a mesék véget érnek címmel megálmodott és papírra vetett remekművével a kategória legeslegjobbja lett, így az országos 1. hely büszke tulajdonosa, míg Szilvike is az előkelő 5. helyen végzett.

A fotópályázat dobogósa Dórika, aki a Násztánc című képével országos 3. lett a fényképezést és a természetjárást kedvelők között.

A lányokat a sikerhez vezető úton továbbra is Kabainé Bőti Beáta tanítónő támogatta. Nagy izgalommal várjuk a díjazott diákok alkotásait tartalmazó kötetet, melynek megjelenése  karácsony előtt várható.

Mónus Dóra győztes meséjét itt olvashatják

Hajdúnánás, 2023. október 28.                                  

                                                                                                                    Kabainé Bőti Beáta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük