Állatvédelem hete

Október 4. az Állatok Világnapja. Ezen eseményt kibővítve az idén október 4. – 15. között Állatvédelmi témahetet rendeztünk, melynek keretein belül izgalmas programokra hívtuk a gyerekeket.

Madárgyűrűzés
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén is szervezett madárgyűrűzést a Tiszalöki Arborétumban, melyre október 6-án egy autóbuszos kirándulás keretein belül iskolánk Diákpresbitériuma és természetismeret szakköre, illetve természetkedvelő diákjai is ellátogattak. A program madárgyűrűzés és az Arborétum megtekintése volt, ami annál is inkább izgalmasnak ígérkezett, mivel olyan ritka madarak befogásának és gyűrűzésének is tanúi lehettünk mint pl. a fekete harkály vagy a gyönyörű kéktollú szajkó, vagy a különféle cinkék. A gyűrűzést egy terepnaplóban dokumentálhatták a gyerekek, hogy a későbbiek folyamán is felidézhessék a legfontosabb tudnivalókat.

Kisállat bemutató
Október 10-én az alsó tagozatos kisdiákok számára szerveztünk kisállat bemutatót, melyre Révész György a Sóstó Zoo egykori munkatársa hozta el egzotikus és házi kis kedvenceit. A fergeteges hangulatú délutánon együtt szurkolhattunk a kis papagáj akrobata mutatványaiért, elvarázsolhattuk a fekete-fehér foltos patkányt, kecske futamon vehettünk részt, és Janka, a harris héja hihetetlenül fegyelmezett röpködését kísérhettük figyelemmel. De persze nem múlhat el kisállat bemutató simogatás nélkül, ennek pedig az aprócska foltos patkányok estek „áldozatául”.

Állatszobrász verseny
A témahét zárása az „állatszobrász verseny” eredményhirdetése volt. Az alkotásokat természetes alapanyagból kellett elkészíteniük a gyerekeknek. A pályázatra 30 szebbnél szebb alkotás érkezett. Termésből, kőből, fából, papírból stb. készült alkotást értékelt a zsűri. Természetesen most is, mint mindig nagyon nehéz volt a választás, hiszen nagyon kreatív, ötletes szobrok születtek. Így az első 3 helyezést megosztva ítélték oda. Gratulálunk a kis szobrászoknak! Köszönjük minden alkotó munkáját !

Helyezettjeink:

  1. hely Kocsis Kende 4.a; Gál Milán 3.a
  2. hely Nagy Odett 4.a; Kántor Zsolt 3.b
  3. hely Pálóczi Réka 5.b; Tokaji Szabina 2.b

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük