Iskolába készülünk!

A Hajdúnánási Református Általános Iskola és Óvodában immár hagyománnyá vált, hogy minden tanévben az iskolai környezetet bemutató, a gyerekeket megismerő, jó hangulatú foglalkozásokat tartanak az óvodák nagycsoportos gyermekeinek a leendő elsős tanító nénik. Ez sem volt másképp azon a bizonyos péntek délutánon, amikor az óvodásokkal együtt készülhettünk a 4. adventi gyertya meggyújtására.

A karácsonyt megelőző várakozás minden kisgyermeket izgatottsággal tölt el. 2022. december 16-án 15 órától az advent hangulatát, ízét teremtették meg a város leendő első osztályos, nagycsoportos óvodásainak Kabainé Bőti Beáta és Magyarné Kiss Mónika tanítónők, valamint Dráviczki Csaba hitoktató.

A gyermekek és szülei már éppúgy nagyon várták a találkozást, mint a pedagógusok, ami vidám hangulatban és játékosan telt el abban a röpke pillanatnak tűnő egy órában.

A közös készülődéssel valami olyannak lehettünk a részesei, ami igazán az advent lényege: együtt lenni, jól érezni magunkat együtt, ami által egy szeretettel teli légkörbe csöppenhettek az apróságok a tanító nénik és Csaba bácsi szárnyai alatt.

A gyerekek megtanulhatták az Adventi hírnök kezdetű éneket, minden nebuló ügyesen elkészíthette az ünnepi díszeket, kesztyűt és karácsonyi gömböt díszíthettek és Jézuskát ábrázoló kopogtatót „varázsolhattak” az ajtóra. Senkinek nem okozott gondot a ragasztás technikája, a díszítés, a rajzolás, így még a programozható robot egerek is kipróbálásra kerülhettek.

A kisfiúk és kislányok egyaránt szívesen vettek részt a foglalkozáson, örömmel végezték el a feladatokat, így a mosolyukkal feltöltődve készülhetünk a további alkalmakra.

Istentől megáldott békés, boldog ünnepeket kívánunk mindenkinek!

                                                        Kabainé Bőti Beáta és Magyarné Kiss Mónika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük