Felkészülés, rajt, győzelem

A 2022/2023-as tanév csupán néhány hete kezdődött, de a Hajdúnánási Református Általános Iskola és Óvodába járó gyermekek igazi éremesővel halmozták el az iskolát. Az elért szép eredmények annak is köszönhetőek, hogy mind a pedagógusok, mind pedig a gyermekek néhány versenyre a nyári szünet ideje alatt is erőt, energiát nem kímélve készültek. Büszkén számolunk be az eddigi sikereinkről, melyek igazán megható gyermeki mosolyt csaltak tanulóink arcára, míg örömkönnyeket a szülők, pedagógusok szemébe.  

A XVI. „Hajdúdorogi Mesefesztivál ~ 2022” elnevezésű pályázat eredményhirdetése szeptember 30-án zajlott le. A meseírás kategóriájában regionális I. helyezést ért el Mónus Szilvia 4.b osztályos kisgyermek A szivárványon túl című meséjével. II. helyezett lett Csuka Bogi 5.a osztályos tanuló, aki A vita eredménye címet adta munkájának, míg a III. helyezést Kéki Nikolett szintén 5.a osztályos diák, Panna gazdát talál című írása nyerte el a saját korosztályában. Ugyanezen pályázat rajz kategóriájában különdíjas lett Mónus Szilvia 4.b és Mónus Dóra 5.b osztályos testvérpár, akik A róka és a farkas a lakodalomban című népmeséhez készítettek illusztrációt. A 4.b és 5.b évfolyamon tanulók felkészítő pedagógusa Kabainé Bőti Beáta, míg az 5.a osztályosokat Tóth Árpádné tanítónő segítette.

Október 7-én tartotta hagyományos Népmesemondó versenyét a Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény, ahol Varga Dániel 2.b osztályos kisfiú városi II. helyezett lett. A gyermeket felkészítette Dr. Horváthné Polyák Dóra tanítónő.

A természet jegyében hazai és határon túli általános- és középiskolások számára meghirdetett „Erdők ölelése, vizek csobogása” pályázat eredményhirdetésére október 21-én került sor, ahol 2 kis tanítványunk 3 országos helyezést ért el, melynek jutalmát Budapesten, a Vajdahunyad várában vehették át. A meseírás kategóriájába a szervezők elmondása szerint összesen 816 remekmű érkezett. Ebben a kategóriában Mónus Szilvia 4.b osztályos tanuló országos I. helyezett lett A szépség forrása című meséjével a saját korcsoportjában. Ezen pályázaton belül természetfotós kategória is volt hirdetve, ahová 1016 darab kép került beküldésre, amelyből Pálóczi Réka 4.b osztályos kisdiákunk Jóllakottan című képével elnyerte az országos II. helyezést, míg Mónus Szilvia 4.b osztályos kislány Nyári munka című fotójával országos IV. helyezett lett szintén a saját korosztályában. A gyermekeket a sikerhez vezető úton támogatta Kabainé Bőti Beáta tanítónő.

További sikereket kívánunk minden kisdiáknak!

Cikkajánló a versenyről (kattints az alábbi linkre!):

Lezárult az Erdők ölelése, vizek csobogása természetvédelmi irodalmi pályázat (msn.com)

Hajdúnánás, 2022. október 25.                                                                                                                      

                                                                                                                          Kabainé Bőti Beáta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük