Szeretethíd-2022

Szeretethíd a Hajdúnánási Református Általános Iskola és Óvodában

A Magyar Református Szeretetszolgálat minden évben megszervezi a Szeretethíd programját. Iskolánk és Óvodánk ebben az évben is csatlakozott ehhez a programhoz. Célunk, hogy szeretethidat építsünk az emberek és Isten között, jót cselekedve példát mutassunk a körülöttünk élőknek. A Szeretethíd 2022. május 20-án zajlott intézményünkön belül és kívül egyaránt. A református templomban áhítattal indult el a nap, majd az iskola tanulói a Szeretethíd pólót viselve a templomkerten kívül egy körben megálltak és elénekelték az iskola indulóját (471. dicséret 1. vszk.). A templomkerti flashmobot városunk lakói is nagy figyelemmel kísérték. A következőkben iskolánk tanulóinak éneklési szolgálata körülragyogta a Református Idősek Otthona lakóinak és dolgozóinak a szívét. A gyerekek az idősek otthona udvarán énekelték el A szeretet nem fogy el sosem című dalt Deák-Molnár Krisztina tanárnő vezetésével. Majd az Idősek Otthona lakóival és dolgozóival közösen több zsoltárt és dicséretet is elénekeltek a diákok. Az időseknek és a gyerekeknek egyaránt felejthetetlen lelki élményt jelentett ez a pár perc.

A következő órákban az iskola tanulói jó cselekedetekkel adták tovább az örömhírt.

Több osztály indult el szeretethíd sétára egy-egy szolgálati munkahelyet meglátogatva, ahol az intézmények dolgozóinak elénekeltek egy kedvelt dicséretet vagy zsoltárt, illetve átadták számukra a 8. osztály tanulói által készített igés kártyákat, melyen a következő ige szerepelt: „A szeretet soha el nem múlik.” /1Korinthus 13,8/
Iskolánk tanulói a következő intézményekbe juttatták el a szeretet evangéliumát: Polgármesteri Hivatal, Tűzoltóság, Móricz Pál Városi Könyvtár, Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium, Művelődési Ház, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Mentőállomás. Ugyanakkor két osztály a város néhány utcájában a postaládákba dobták bele az elkészült igés kártyát. A Szeretethíd program magában foglalta a fenntarthatóságot és a környezet védelmét is. Az iskola tanulói az iskola területén, az iskola körüli járdákon szemetet szedtek, valamint az iskola főbejárata előtti virágágyásokba levendulát ültettek. A Református Óvoda kis óvodásai is hasonló tevékenységekkel közvetítették a szeretet üzenetét. Ők is részt vettek egy közös áhítaton, melyen a szeretet üzenete kapott nagy hangsúlyt. Ezt követően a csoportszobákban közös takarítás, a közvetlen környezet rendben tartása történt a gyerekekkel. Az óvodás gyerekek ajándékot (piros szívet) készítettek az Idősek Otthona lakói számára, melyen ugyanaz az ige szerepelt, mint az iskolai igés kártyán. Az óvodás gyermekek is ültettek virágot. Jó volt ezen a napon mindenkinek megtapasztalni, hogy a szeretetnek nagy az ereje, épít, üdít, megerősít, bátorít, és mindenkinek szüksége van rá.

„A szeretet soha el nem múlik.”

1Korinthus 13,8

Dráviczki Csaba hitéleti munkaközösség vezető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük