A teremtés hete beszámoló 2021. szeptember – október

A Hajdúnánási Református Általános Iskola és Óvoda intézménye csatlakozott a teremtés hetéhez. A teremtés hete ideje: 2021. szeptember 26. és október 3. között volt. A témája: Hol laksz? Isten oikoszának megújítása. Az osztályok és a pedagógusok is csatlakoztak ehhez a témahéthez. Isten lakhelye a templom és az emberi szív. Isten cselekszik! De Isten lakhelye lehet az otthon, a család és a barátok között is, ahol szeretet van, Isten nevének segítségül hívása. A teremtés hetének alkalmával a reggeli áhítaton szolgáló pedagógusok egy közre adott nyomtatott füzetből olvasták el a diákoknak a napi áhítatokat, amik a teremtés hetének témaköréhez kapcsolódtak. A következő linken található meg a kis füzet: http://teremtesunnepe.hu/sites/default/files/Teremtes%20hete%202021%2

photo of person holding a bible
Photo by Luis Quintero on Pexels.com

Ebben a füzetben délutáni foglalkozás és óraterv javaslatok is megtalálhatóak, segítve a pedagógusok munkáját. Így minden osztály tudott csatlakozni egy délutáni foglalkozáson vagy tanórán (több tantárgyból) a teremtés hete témaköréhez. Többféle variáció valósult meg: beszélgetés, kisfilm megtekintése, tabló készítése többféle technikával, katica készítése kupakból, műveletvégzéssel megoldható színező (Isten tenyerén hordoz), kisfilm megtekintése a szelektív hulladékgyűjtésről, a templom megjelenítése gyurma technikával, plakát készítése (séta és kerékpárral közlekedés), otthonról szóló irodalmi művek gyűjtése, klímavédelem c. kisfilm megtekintése, tanulmányi kirándulás, darules, bolhapiac, jótékonysági gyűjtés, beszélgetés a fenntartható otthonról, otthon végezhető gyakorlatok. A hétzáró áhítaton az áhítatot vezető lelkipásztor is megemlékezett a teremtés hetéről, az áhítat témája is ehhez illeszkedett.

Az alsó és a felső tagozaton rajzverseny került kiírásra, melyre nagyon sok alkotás érkezett. A rajzverseny témája: Hol laksz? Bármilyen technika felhasználásával A/4-es méretben érkeztek alkotások, többnyire az alsó tagozatos diákok készítették el, a felső tagozatos diákok közül már kevesebben. A tanulók jutalmazása korcsoportonként történt. A zsűrizésben természetesen rajzot tanító kollégák vettek részt. Az alkotások az iskola folyosóján kerültek kiállításra.

A teremtés hetének hétfőjén (szeptember 27-én) történt az iskolai hulladékgyűjtés, melyhez minden osztály csatlakozott. Az első három osztály, aki a legtöbb papírhulladékot gyűjtötte jutalomban részesült. A papírhulladék gyűjtés és a rajzverseny eredménye is az iskolai hétzáró áhítaton került kihirdetésre. Hálát adunk Istennek a teremtés ünnepének lehetőségéért és az áldásokért.

Hajdúnánás, 2021. 10. 21.  Írta: Dráviczki Csaba hitoktató

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük