Szabóné Marth Éva Iskolai Könyvtár – teremavató ünnepség

Szabóné Marth Éva igazgatónő, 2004-től 15 éven keresztül állt az intézmény élén. Vallotta, hogy Isten hívta el erre a szolgálatra. Éppen ezért – bár rendkívül gazdag életútját számtalan nézőpontból megközelíthetjük -, mi az iskolai könyvtár elnevezésekor az irodalmat kedvelő, értő, művelő értelmiségit és az általa vezetett közösség lelki növekedéséért rendkívüli felelősséget érző keresztyén vezetőt állítottuk a középpontba.

Igazgatónő küldetésének tekintette a tanulók és a pedagógusok keresztyén lelki közösséggé formálását, a református keresztyén szellemiség erősítését az intézmény egész életében. Ezt szolgálta az iskolai könyvtár és a szakmai folyóiratok keresztyén szellemű fejlesztése, amit évről évre célként tűzött ki. Évről évre. Nem engedett belőle, nem mondta azt, hogy befejeztük, hogy elvégeztük ezt a munkát.

Bár gyakran adott hálát Istennek, amikor a lelki érés, hitbéli növekedés jeleit tapasztalta meg a közösségben, jól tudta, vallotta, hogy mindig van egy következő lépés, amit meg kell tenni, egy következő lépcsőfok, amire fel kell lépni. A gyermek biblikus szemlélete, a biblikus alapú tehetséggondozás és a felzárkóztatás, a szeretetközösség gyermekek, pedagógusok, munkatársak között – mind – mind ilyen lépcsőfokok.

Szabóné Marth Éva igazgatónő végakaratából a koszorúmegváltásként összegyűlt adományt az intézmény kapta meg, amit az Ő emlékére az iskolai könyvtár keresztyén szellemű fejlesztésére fordítottunk. Képes könyvek, foglalkoztató kiadványok az óvodásoknak, lelki olvasmányok a nagyobbaknak és a felnőtteknek, hittan oktatási, gyermeknevelési segédletek – annak támogatására, hogy az életkornak megfelelő szinten az Ige ismeretében, a tanítványságban, Isten szeretetében növekedjünk.

Soli Deo Gloria!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük